Concepten

Vaak bedenken we oplossingen voor problemen die we zélf als professional ervaren. Problemen waarvan wij vinden dat de klant geholpen is met een goede innovatieve oplossing. Bij Platform 51 draaien we het om. Wij zetten de klant centraal; waar heeft de klant behoefte aan? Wat is zijn wens? Dáár gaat het om. 

We starten dus niet met het ontwikkelen van een product dat we vervolgens laten testen door de doelgroep. Nee, we verkennen eerst de doelgroep en context door belangenonderzoek. Op basis daarvan stel je een heldere doelstelling. En die kan dus anders zijn dan het idee, product of de oplossing die je vooraf had bedacht.

Ouderschapsaftelkalender

Met klanten van het Centrum voor Jeugd en Gezin is er een uitgebreide customer journey gemaakt van hun klantbeleving in de eerste 4 jaar van hun kind. Daarbij zijn verschillende ideeën opgedaan die door het CJG in concept zijn ontwikkeld en inmiddels getest worden door hun klanten.

Bijvoorbeeld de Ouderschapsaftelkalender; niet een kalender over zwangerschapstips maar één die de toekomstige ouders stimuleert om enkele weken voor de bevalling het gesprek over ouderschap en opvoeding aan te gaan. De reacties van toekomstige ouders en ook van verloskundigen zijn zeer positief.

Ook is de Ouder & Wijzer ontwikkeld; een draaischijf die laat zien bij wie je terecht kunt met de meeste voorkomende gezondheidsvragen in de eerste drie maanden na de geboorte. Het middel wordt door klanten heel handig gevonden. Precies wat nodig is in deze fase. De inhoud wordt nog verbeterd in samenspraak met kraamzorgorganisaties, verloskundigen, huisartsen en professionals van het CJG.

Deze concepten waar klanten zo enthousiast over zijn, zouden nooit tot stand zijn gekomen zonder de uitgebreide customer journey. Bovendien liggen er nog meer ideeën voor het oprapen. Wordt vervolgd dus…

Platform 51

Benieuwd naar wat Platform 51 voor jouw organisatie kan betekenen? We maken graag kennis met nieuwe organisaties en innovators. Kom een kop koffie met ons drinken in Rotterdam!

Bel mij terug

Contact

  • Achterhaven 9
  • 3024 RA Rotterdam
© 2019 Platform 51 · Alle rechten voorbehouden · Ontwerp & realisatie Comm.On · Cookiebeleid