Event Samen Toekomst Maken op 16 april

Event Samen Toekomst Maken op 16 april

Op 16 april 2019 vindt het event ‘Samen Toekomst Maken’ plaats in De Fabrique in Utrecht. Het is een uniek event waar voor het eerst organisaties uit verschillende sectoren uit het jeugddomein op zo’n grote schaal samenwerken en samenkomen. Op het event worden kennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein bij elkaar gebracht. Om samen én van elkaar te leren hoe je fundamenteel anders kunt innoveren en om stil te staan bij de rol die digitalisering daarin kan spelen.

Innovatie is broodnodig
Innovatie in het jeugddomein is nodig, zeker met het oog op de toekomst. Er zijn steeds minder middelen beschikbaar, terwijl de vraag onverminderd groot blijft. Daarmee staan alle organisaties die actief zijn binnen het jeugddomein voor dezelfde uitdagingen op het gebied van (digitale) innovaties. Hoe kunnen deze organisaties van elkaar leren? En hoe neem je elkaar mee in ontwikkelingen die voor het hele jeugddomein interessant zijn?

Krachten bundelen
Vanuit die gedachte vonden de Associatie voor Jeugd die initiatief nam voor dit event, samen met verschillende partners uit het jeugddomein, het hoog tijd om innovatie nu écht op de agenda te zetten. Het NCJ, Garage 2020, Platform 51, GGD GHOR, Actiz en iHub zijn betrokken bij de organisatie van dit event. Het is voor het eerst dat er binnen het jeugddomein een dergelijk initiatief wordt ondernomen dat zo breed wordt gedragen.

Workshops en masterclasses
Het event geeft professionals, (IT)-managers en bestuurders uit het jeugddomein de mogelijkheid om in de wereld van innovatie te duiken en te leren van elkaar en andere experts. Tijdens het event zullen er diverse workshops en masterclasses over praktische, bestuurlijke en ethische vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein worden gegeven. Daarnaast maken deelnemers kennis met bestaande innovaties op de ‘Playground’, delen ze ervaringen en helpen elkaar op weg om ‘anders’ innoveren in het jeugddomein een boost te geven.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over het event vind je op de website van Samen Toekomst Maken. Voor vragen kun je contact opnemen via info@samentoekomstmaken.nl.

Social media
Je kunt ‘Samen toekomst maken’ ook volgen op social media. Via Twitter en LinkedIn zullen er regelmatig interessante wetenswaardigheden en achtergronden over het programma en innovatie in het jeugddomein gedeeld worden.

Platform 51

Benieuwd naar wat Platform 51 voor jouw organisatie kan betekenen? We maken graag kennis met nieuwe organisaties en innovators. Kom een kop koffie met ons drinken in Rotterdam!

Bel mij terug

Contact

  • Achterhaven 9
  • 3024 RA Rotterdam
© 2019 Platform 51 · Alle rechten voorbehouden · Ontwerp & realisatie Comm.On · Cookiebeleid