Medewerkers aan zet!

Medewerkers aan zet!

Ruim zevenhonderd medewerkers van CJG Rijnmond konden tijdens een medewerkersbijeenkomst stemmen op een top-10 van ideeën. De beste drie waren geselecteerd om verder uit te werken. Inmiddels worden die drie dromen door CJG-medewerkers uitgewerkt, onder begeleiding van platform 51.

Platform 51 gelooft in de kennis en kunde van de uitvoerend professionals en vraagt hen daarom eigenaarschap te pakken om de dromen uit te werken. Platform 51 ondersteunt hen daarbij. Allereerst worden ideeen verder uitgewerkt om te bepalen of deze aan de voorwaarden en criteria voldoen om in productie te kunnen gaan.

>>Maatwerk

Bepalen wat de klant nodig heeft en daarop anticiperen. Dát is maatwerk leveren. In plaats van een standaard in consulten kan CJG Rijnmond zijn dienstverlening flexibel aan de klant aanbieden, zodat de klant grotendeels bepaalt welke consulten worden afgenomen en op welke wijze. Persoonlijk, online of in groepsbijeenkomsten bijvoorbeeld. Het doel is dat de klant zich gesteund voelt door het CJG en krijgt wat hij of zij nodig heeft. De komende maanden gaat één CJG-locatie in Rotterdam hiermee aan de slag. Een groep medewerkers bedenkt en ontwikkeld de vorm en gaat gesprekken aan met nieuwe klanten om samen te bepalen welke (soort) dienstverlening het beste past bij de betreffende klant.

>>Beloningsapp

Een app die ouders én kinderen helpt om elkaar te belonen. Geef je kind een compliment of beloning voor goed gedrag en spaar met een puntensysteem. Kinderen kunnen hun ouders ook belonen voor goed gedrag. Ook hiermee gaan CJG-medewerkers de komende zomer aan de slag door met ouders en kinderen in gesprek te gaan en na te denken over de inhoud en functie van de beloningsapp.

>>CJG-bus

Een bus die door het gehele werkgebied voor verschillende doeleinden ingezet kan worden om de jeugdgezondheidszorg die CJG Rijnmond biedt naar de klanten toe te brengen. Bijvoorbeeld op jaarmarkten, beurzen, schoolpleinen of het strand.

Dit initiatief vraagt nog extra aandacht van de CJG-medewerkers. Daarom gaat platform 51 de komende zomer langs verschillende CJG-locaties om informatie op te halen én om medewerkers te vragen om mee te denken en doen.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen; volg ons via twitter!

Platform 51

Benieuwd naar wat Platform 51 voor jouw organisatie kan betekenen? We maken graag kennis met nieuwe organisaties en innovators. Kom een kop koffie met ons drinken in Rotterdam!

Bel mij terug

Contact

  • Achterhaven 9
  • 3024 RA Rotterdam
© 2020 Platform 51 · Alle rechten voorbehouden · Ontwerp & realisatie Comm.On · Cookiebeleid