Nieuwe uitdagingen

Nieuwe uitdagingen

Een nieuwe jaar begint bij Platform 51 met een kick-off. Op de agenda staan 2 punten: bijpraten en doelen voor 2018. Op 17 januari hebben Michel, Valentine, Laura en Cathelijn elkaar uitgebreid gesproken op de zolderkamer van Platform 51 en zijn de doelen voor 2018 op scherp gezet. Benieuwd naar hun plannen?

Je kunt niet vooruitkijken zonder terug te blikken op wat er is bereikt en wat je ervan kunt leren. Dus, wat waren de hoogtepunten van Platform 51 in het afgelopen jaar?
“Ik kijk met veel plezier en trots terug op het afgelopen jaar”, zegt Laura Otte. “We hebben ontzettend veel gedaan en bestaan nog maar een jaar. Het hoogtepunt was voor mij de officiële lancering tijdens Platform 51 presenteert… in juli 2017. Dat voelde als hét moment dat we ons kenbaar maakten aan de buitenwereld, compleet met een website, banners, twitteraccount en brochure over Dromen Vangen. En mijlpaal waar we naartoe hadden gewerkt.”
Daarvóór is er in sneltreinvaart een breed landelijk netwerk opgebouwd met organisaties, bedrijven en innovators op gebied van Jeugd. “We hebben veel enthousiaste mensen leren kennen die een bijdrage willen leveren aan de innovatie in het jeugddomein”, vertelt Michel Osseweijer. “Tijdens grote netwerkbijeenkomsten of kennismakingsgesprekken op onze zolderkamer spraken we over gedeelde doelen en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo kwamen we vanuit ons netwerk al snel in contact met Garage2020 in Rotterdam met wie we nu samenwerken en bij Philips die ons liet kennismaken met de apparaten voor gezondheidszorg van de toekomst.”

Dromen Waarmaken
Als rode draad door het jaar loopt de opdracht van CJG Rijnmond om vanuit de dromen van CJG-medewerkers en de wensen van de klant aan vernieuwende concepten te werken. “Nadat we 130 dromen binnen de organisatie hadden opgehaald konden CJG-medewerkers in januari stemmen op een top-10 van dromen; de beste droom #Klantwens hebben we samen met hen uitgewerkt”, vertelt Valentine Ockhuizen. “Een jaar lang werkten we samen aan custromer journeys en vervolgens aan concepten voor vernieuwing in diverse klantcontacten. Inmiddels is er bijvoorbeeld een concept voor de ouderschapsaftelkalender die aanstaande ouders helpt om met elkaar in gesprek te gaan over hun toekomstige rol als ouder en hun relatie als partners. De kalender wordt heel enthousiast ontvangen door klanten, verloskundigen(praktijken) en geboortecentra.”
Cathelijn van Baar: “Van de mooie ervaringen van 2017 hebben we ook geleerd. De allereerste stap die we zetten in de uitwerking van de dromen was om te onderzoeken wat de klant nu eigenlijk wil. Goed dat CJG-medewerkers ideeën hebben ter verbetering van de dienstverlening, maar heeft de klant hier ook behoefte in en wat levert het hen op? Dankzij Reframing Studio hebben we ervaring opgedaan in het werken volgens de methode Design Thinking. En die denk- en werkwijze wordt inmiddels ook binnen CJG Rijnmond steeds meer toegepast in programma’s en projecten.”

En dan nu vooruit: wat zijn de doelen en uitdagingen voor komend jaar?
“Voor 2018 staat het thema Dromen Waarmaken centraal”, vertelt Valentine.  “We gaan verder met de conceptontwikkeling ter ondersteuning van ouders met peuters en pubers. Dat is de afgelopen maanden stil komen te liggen en pakken we weer op. Ook staan er al enkele netwerkbijeenkomsten in de agenda’s en geven we een workshop Dromen Vangen bij de jaarlijkse Focusdag voor alle zorgprofessionals in Rotterdam en er komt natuurlijk opnieuw een event Platform 51 presenteert…. Dat doen we allemaal omdat het vergroten en versterken van het netwerk belangrijk is om innovaties in de jeugd(gezondheids)zorg überhaupt te kunnen waarmaken. We hebben elkaar daarbij nodig. We werken komend jaar ook samen met Garage2020 Rotterdam en de TU Delft aan de ontwikkeling van een device die ouders met een licht verstandelijke beperking ondersteunt in de opvoeding van hun kind. En samen met de medewerkers van CJG Rijnmond ontwikkelen we een concept ter ondersteuning voor ouders van peuters. Hiervoor is al een onderzoek onder klanten gedaan en dit moet nu verder ontwikkeld en getest worden. Ook zijn we bij CJG Rijnmond betrokken bij het programma CJG NEXT dat zich richt op het ontwikkelen van de jeugdgezondheidszorg in de toekomst. Kortom; er is genoeg te doen. En we hebben er zin in!”

Platform 51

Benieuwd naar wat Platform 51 voor jouw organisatie kan betekenen? We maken graag kennis met nieuwe organisaties en innovators. Kom een kop koffie met ons drinken in Rotterdam!

Bel mij terug

Contact

  • Achterhaven 9
  • 3024 RA Rotterdam
© 2020 Platform 51 · Alle rechten voorbehouden · Ontwerp & realisatie Comm.On · Cookiebeleid